Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl! VARDAG GREKISK BOWL 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 250 g risoni GÖR SÅ HÄR 1 grön paprika 1 rödlök 250 g körsbärstomater 1 romansallad 2 msk rödvinsvinäger 200 g halloumi ½ kruka mynta ½ dl hackade pistagenötter salt, olja Köttbullar 500 g bland- eller nötfärs 1 dl panko 1 ägg 1 tsk malen spiskummin 2 tsk oregano 1 riven vitlöksklyfta Myntayoghurt 2 dl matyoghurt (10 %) 2 tsk finrivet citronskal ½ kruka hackad mynta 1. Köttbullar: Blanda färs, panko, ägg, kryddor, vitlök och 1 tsk salt. Rulla till ca 18 stora bullar med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta 8–10 minuter. 2. Blanda yoghurt, citronskal, mynta och ½ tsk salt. 3. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, spola kallt och blanda med 1 msk olja och ½ tsk salt. Kärna ur paprikan och skiva tunt. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Strimla och skölj salladen, låt rinna av. Lägg paprika, lök, tomat och sallad i en skål. Blanda med vinäger och 2 krm salt. 4. Skiva och stek halloumin gyllene i 1 msk olja. Blanda ner risoni i salladen. Toppa med halloumi, köttbullar, myntayoghurt, myntablad och pistagenötter. TIPS Välj fryst mynta för ett billigare alternativ. 22 BUFFÉ #03/2023
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la