Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
BUFFÉ BESÖKER VISPAD ÄGGTODDY MED RÖVARGODIS OCH
HAVTORN 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 gelatinblad 4 äggulor ½ dl brun farin ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk mörk rom eller konjak 2 ½ dl vispgrädde 2 dl havtorn Salt kolasås ½ dl strösocker ½ tsk salt 50 g smör ¾ dl vispgrädde Rövargodis 25 g smält smör 1 ½ dl havregryn ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap GÖR SÅ HÄR 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm äggulor, farin, socker, vaniljsocker och rom i en kastrull under vispning ca 3 minuter på medelvärme tills det tjocknar lite. Ta från värmen och tillsätt grädde och gelatin och vispa ihop. Sila ner i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen över natten eller minst 4 timmar. 2. Salt kolasås: Smält sockret och låt det bli gyllenbrunt under omrörning. Tillsätt salt, smör och grädde och låt koka ihop 1–2 minuter. Låt svalna. 3. Rövargodis: Sätt ugnen på 175 °C. Rör ihop alla ingredienser och strö ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter eller tills den är gyllene. 4. Vispa äggtoddyn fluffig med elvisp vid servering. Servera med havtorn, salt kolasås och smulat rövargodis. ”En dundergrej gjord på havtorn, havre och äggula.” TIPS Spara de överblivna äggvitorna i kylen i upp till fem dagar eller frys in. Perfekt när du vill göra maränger eller drinkar med äggviteskum! 15 BUFFÉ #03/2023
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la