INNEHÅLL #03 MARS KÄNNER NI VÅREN i luften? Det g
ör vi. Den märks i de små sakerna, som att solen dröjer sig kvar något längre, fåglarna kvittrar något högre, knopparna växer sig något större och orken räcker något mer. Och vad är väl ett tydligare tecken på att våren är här på riktigt än påsken? Sen eller tidig, snöslask eller t-shirtväder, oavsett så blir den ett tydligt startskott för den årstid vi längtat lite extra efter. ÅRETS MATPÅSK ÄR signerad Lis Mejeri utanför Falkenberg som bjuder in till ett firande med nytänkande recept inspirerade av våra favoritklassiker, med lokala, säsongsaktuella råvaror i fokus. Med våren kommer också en längtan efter friska rätter. Vi hyllar salladsbowlen som baseras på en enkel ekvation, allt som krävs är något krispigt, något krämigt, något gryn och någon grönsak. Resultatet? Oemotståndligt gott! Dessutom visar vi hur du lagar den ungerska maträtten langos – gyllene, friterad potatisdeg med både söta och salta tillbehör. Glad påsk! Grekisk bowl Liv Bossuyt, redaktionschef Langos med banan Månadens matmåsten 12 INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord. 22 33 LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan och svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i langosversion! 3 BUFFÉ #03/2023 GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till sydligare breddgrader med en matig salladsbowl! Inkokt potatis FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf Trycksak 3041 0905 @tidningenbuffe T S V K A R N Ä E M N E
Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la