Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
VARDAG BOWL MED MISOBAKAD LAX, FÄNKÅLSSLAW OCH SV
ART RIS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 dl svart ris 1 fänkål ½ gurka 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk strösocker 8 rädisor 3 msk misopaste 2 msk sriracha eller sambal oelek 500 g lax utan skinn 2 skivade salladslökar rapsolja salt Citrondressing 2 dl matyoghurt (10 %) 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 2. Citrondressing: Rör ihop alla ingredienser med 2 krm salt. 3. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skär gurkan i skivor och blanda med ättika och socker. Skiva rädisorna. TIPS Misopaste är gjord på fermenterade sojabönor och tillför umami. Använd i marinader, dressingar, såser och grytor. 4. Blanda miso, sriracha och 2 msk olja. Skär laxen i 8 bitar och stek i 1 msk olja tills den får färg på båda sidor. Bred på misoblandningen och stek ytterligare några minuter. 5. Blanda fänkålen med hälften av dressingen. Lägg upp ris i 4 skålar och toppa med fänkål, gurka, lax och rädisor. Strö över salladslök. Servera med resten av dressingen. 25 BUFFÉ #03/2023
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la