BUFFÉ BESÖKER PÅSK HOS Från nykära till husägare
och kort därefter krögare. Så lyder historien om Rina Ratell och Johan Blidbergs Lis Mejeri. Nu bjuder de in oss till sin påsk! LIS MEJERI SOJAPICKLADE ÄGG MED KAVIARMAJONNÄS 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 msk kaviar ½ dl majonnäs ev ½ noriblad (torkat sjögräsark) 1 burk röd stenbitsrom 75 g NÅGRA GÅNGER PER månad, med jämna och ojämna mellanrum, slår hemmakrogen Lis Mejeri utanför Falkenberg upp sina klarblåa portar. Här tävlar gästerna om att vara den bästa stammisen och inget besök är det andra likt. Varje enskild sittning bjuder nämligen på en personlig och unik upplevelse, där allt från 5-rättersmenyn till musiken är väl genomtänkt för kvällen. En matupplevelse med betoning på upplevelse, det är vad Lis Mejeri står för. – Vi är säkert tusentals kockar i Sverige som kan göra en perfekt smörsås, det svåra är att få gästen att minnas den. INSPIRATIONEN TILL MATEN då? Den startar ofta med ett minne, ibland från någon häftig stjärnkrog men desto oftare från något som serverades i skolmatsalen för länge sedan. Kocken Johan förklarar: – Vi vill göra maträtten till en upplevelse: hur vi presenterar den, vad vi kallar den, vad vi spelar för musik till eller annat runtomkring som lockar fram ett leende. 9 BUFFÉ #03/2023 Sojapicklade ägg 6 ägg ½ dl ättiksprit (12 %) 1 dl japansk soja GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner äggen och koka 6–7 minuter. Spola kalla. Rör ihop ättika, soja och 2 dl vatten. Skala äggen och lägg ner i lagen. Ställ i kylen över natten. » 2. Vispa ihop kaviar och majonnäs. Strimla noribladet. Halvera äggen och toppa med kaviarmajonnäs, stenbitsrom och noriblad. TIPS Skär av botten på ägghalvorna så står de stadigt vid servering. Använd valfri rom eller tångcaviar. TEXT LIV BOSSUYT RECEPT LIS MEJERI STYLING SOPHIA BRATT FOTO LENNART WEIBULL
Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la