Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
BUFFÉ BESÖKER TIPS Samla kvistar från trädgården
till vackra blickfång på bordet. LAMMSTEK MED MOROT I SYRLIG BULJONG 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 lammstek ca 1 kg 2 msk lökpulver 1 msk dillfrön 2 msk smör 10 små morötter ca 800 g 1 liten spetskål ca 600 g 3 dl äppelmust 1 dl vispgrädde 1 msk ättiksprit (12 %) 2 dl hackad dill salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Ta bort ev nät från lammsteken. Blanda lök... blåmusslor bidrar till att minska övergödning? Läs mer på sidan 19. MISSA INTE En tolkning av klassikern kalv i dill. pulver, dillfrö, 1 ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Gnid in kryddorna runt lammet och låt stå ca 15 minuter. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Bryn köttet i smöret i en stekpanna tills det får mycket färg. Skär 4 morötter och spetskål i bitar och lägg i en ugnsform. Lägg på lammet och häll över äppelmusten. Täck med folie och ställ in i mitten av ugnen 3–4 timmar eller tills köttet är mört. ”Potatis med ännu mer potatis och lite lax, så kan man också äta lax men spara pengar.” 13 BUFFÉ #03/2023 3. Hyvla 2 morötter tunt med mandolin eller skalare. Dela resten av morötterna längsmed och grilla eller stek tills de mjuknar lite. Krydda med 2 krm salt. 4. Lyft upp köttet ur formen och skär i skivor. Rör ner grädde, ättika och hälften av dillen i formen och smaka av skyn, tillsätt ev mer salt. Lägg tillbaka köttet i formen tillsammans med de grillade morötterna. 5. Toppa lammet med hyvlad morot och resten av dillen vid servering. TIPS Välj fryst dill för ett billigare alternativ. Har du vitkål hemma? Använd det istället för spetskål. VISSTE DU ATT...
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la