Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la
SLUTLIGEN påskmagi TIPS Servera gärna laxen med e
n grönsallad eller valfri potatis. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO ROLAND PERSSON Om vi bara fick välja ett sätt att tillaga lax på just nu, då vore det genom att baka den i ett skal av frasig smördeg och härligt grön spenat. TÄVLA OM BOKEN TÅRTOR & SMÖRGÅSTÅRTOR Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Tårtor & smörgåstårtor” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Tårtor & smörgåstårtor”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 mars. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. I vilken stad hittas Supermoon Bakehouse? A San Francisco B Los Angeles C New York 2. Vilket djur kallas för havets reningsverk? A Bläckfisken B Musslan C Krabban SMÖRDEGSINBAKAD LAX MED PESTO OCH SPENAT 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 400 g tinad fryst bladspenat 1 riven vitlöksklyfta 1 msk olja 1 msk finrivet citronskal 500 g laxfilé utan skinn 1 förp kyld smördeg ca 250 g ½ dl pesto 1 uppvispat ägg 2 dl crème fraiche eller gräddfil 2 dl basilikablad salt, svartpeppar citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Stek spenaten och vitlöken i oljan ca 5 minuter tills all vätska kokat bort. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Skär laxen i 3 bitar och krydda med ½ tsk salt runtom. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Lägg laxbitarna i mitten i en rad, lite omlott, bred på peston och täck med spenaten. 3. Skär ca ½ cm breda remsor i smördegen som sticker ut och vik över laxen i ett fint mönster. Nyp ihop kanterna och vik in. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 25–35 minuter tills den är gyllene och innertemperaturen är 54–56 °C. 4. Mixa crème fraiche med basilika och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen och citronklyftor. 3. Vilken ingrediens ingår inte i langos-degen? A Potatis B Mjöl C Smör Rätt svar från Buffé #02: 1. Liverpool 2. Antocyanin 3. Majs Buffé #04 kommer 20–21 april Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #03/2023