Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
SNACKS LAGA Dags för festivalfavoriten langos! Vi
tar det ungerska friterade potatisbrödet till nya frasiga höjder med 4 olika toppings. LANGOS 8 STORA LANGOS / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst 1 stor finriven kokt potatis ca 90 g 7 dl vetemjöl special + mjöl till utbakningen 1 tsk salt ca 1 liter neutral olja till fritering GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok. Tillsätt 3 dl ljummet vatten och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 minuter till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 40 minuter. 2. Ta upp degen på en mjölad bänk. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut till ovala langos och fördela på två bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt ytterligare ca 10 minuter. 3. Hetta upp olja till 170–180 °C i en stekpanna med höga kanter eller en vid kastrull. Fritera i omgångar ca 3 minuter per sida. Lyft upp och lägg på galler med hushållspapper under. 29 BUFFÉ #03/2023 LANGOS! RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO ROLAND PERSSON
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la