AKTUELLT: SÖTA MÖTEN Trendsamtalet Hej Emma, vad
är det bästa med att baka? – För mig är det att få utlopp för min kreativitet i något som sedan skänker andra glädje. Att andra blir glada av något som jag har bakat är den största belöningen! De sociala flödena kryllar av recept på bakverk som är en mix mellan två klassiker, varför tror du att det har blivit så populärt? – Jag tror att det handlar om att klassiker har blivit just klassiker för att vi verkligen har älskat dem genom tiderna. Att kombinera dem med ett annat bakverk blir att förnya och modernisera dem utan att för den delen kompromissa med smakerna vi känner igen och gillar. Hur hittar du själv inspiration när du vill ta fram nya bakverk och göra något som inte gjorts förut? – På resor och restaurangbesök, så brukar även idéer till visuella uttryck komma. Oftast handlar det för mig om att kombinera klassiska smaker med en ny form eller nya smaker med en klassisk form. g s.39 EMMA BRINK RASK Bakbloggare tillika kokboksförfattare som sadlade om efter 15 år som digital strateg i mediebranschen när hon hittade glädjen i att inspirera andra inom bakning. Emma Brink Rask är dessutom expert på det här med bakverkshybrider! Vi fick en pratstund med henne om fenomenet. Och när det kommer till att kombinera en smak med en form, vilket tycker du är det bästa exemplet på ett sådant bakverk? – Den världsberömda Cronuten som är en blandning av croissant och donut, skapad av Dominique Ansel i New York, lever verkligen upp till sin hype och är ett av de godaste bakverken jag har smakat. Jag har dock aldrig vågat mig på att baka den själv! Croissanter är verkligen svart bälte i bakning. Finns det någon bakhybrid som du bakat som varit mindre lyckad? – Jag brukar förtränga mina misslyckade experiment. Men jag är nog, som många andra, skyldig till att ha gjort variationer på semlan som varit mer effektsökeri än något som verkligen förhöjde bakverket. UTBLICK Så kallas den frasiga mixen mellan en croissant och en muffin. Supermoon Bakehouse i New York är, förutom att vara expert på just denna sötsakhybrid, också i framkant med sina smaksättningar. Matcha, lychee, earl grey och yuzu är några av smakerna du kan ha turen att få testa på om du besöker bageriet. 6 BUFFÉ #03/2023 Foto Lina Eidenberg Adamo Följ Emma på @brinkenbakar på Instagram. Foto Drex Drechsel M Cruffin s i s s a m i n t e t o ä v n l i n e m E m a b o k T å r r o t t o r r å & s s m ö r g å t
Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la