Buffé INKOKT POTATIS Potatis med mer potatis, och
krämig laxmajonnäs! En ny favorit till årets påskbord.
Buffé GREKISK BOWL Blunda och dröm dig bort till s
ydligare breddgrader med en matig salladsbowl!
VARDAG BURRITO BOWL 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIEN
SER 1 burk majskorn 340 g 1 förp kokta svarta bönor 380 g 1 riven vitlöksklyfta ca 600 g kycklinglårfilé 2 tsk malen spiskummin 1 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver 2 röda paprikor 2 mogna avokador 1 skivad jalapeño 1 kruka koriander olja salt limeklyftor, gräddfil och nachos till servering Ris 1 vitlöksklyfta 1 tsk chilipulver 2 msk tomatpuré 2 dl långkornigt ris GÖR SÅ HÄR 1. Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i 1 msk olja några minuter. Tillsätt tomatpuré och ris och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt 4 dl vatten och låt koka upp. Koka ca 10 minuter under lock på svag värme. 2. Häll av majsen. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Stek majsen och vitlöken i 1 msk olja tills det får färg. Krydda med 2 krm salt. Skär kycklingen i små bitar och stek i 1 msk olja tills den får färg. Tillsätt bönor, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och 1 tsk salt och stek ytterligare några minuter. 3. Dela och kärna ur paprikan, strimla tunt. Dela och gröp ur avokadon, skär i skivor. Fördela alla ingredienser i 4 skålar. Toppa med jalapeño, koriander och gärna extra chilipulver. Servera med limeklyftor, gräddfil och nachos. TIPS Har du tacokrydda hemma? Använd den för att krydda kycklingen. 27 BUFFÉ #03/2023
Buffé LANGOS MED BANAN Krispig frityr, söt banan o
ch svalkande glass. En tolkning på friterad banan – i la