Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
BAKA Säg cheese! RECEPT SARA AASUM HULTBERG STYLI
NG LINDA BERLIN FOTO EMMA SHEVTZOFF NEW YORK CHEESECAKE 10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 125 g smör 250 g digestivekex 2 msk strösocker Fyllning 700 g färskost 2 dl strösocker 1 ½ dl crème fraiche 1 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 krm salt 2 msk vetemjöl 3 ägg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och låt svalna. Mixa eller krossa kexen fint och blanda med smöret och sockret. Tryck ut i botten och ca 4 cm upp på kanterna i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2. Fyllning: Vispa färskost och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt crème fraiche, citronskal och -juice, salt och vetemjöl och vispa ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ihop till en jämn smet. 3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter, den ska fortfarande vara lite dallrig. Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar innan servering. Bakad eller fryst, liten eller stor, med smak av äpple eller choklad. Vilken cheesecake väljer du? 18 BUFFÉ #10/2023
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl