Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä BUDGET Känns veckan innan löning extra lång? Ingen fara, med rätt inspiration kan du skapa de mest magiska rätter av ingredienser du ofta redan har hemma. OKONOMIYAKI 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 5 ägg 2 dl vetemjöl 100 g finstrimlad vitkål 1 grovriven morot ½ tsk salt 2 tsk malen ingefära 3 msk rapsolja ½ dl majonnäs 2 msk worcestershiresås 2 msk ketchup 2 tsk japansk soja 1 dl plockad koriander GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop ägg, mjöl och 1 dl vatten. Tillsätt vitkål, morot, salt och hälften av den malda ingefäran. 2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pannkakan på medelvärme ca 6 minuter. 3. Lägg över den på en stor tallrik. Lägg stekpannan upp och ned över tallriken och vänd. Stek den andra sidan ca 5 minuter. 4. Blanda majonnäs, worcestershiresås, ketchup, soja och resten av ingefäran. 5. Ringla såsen över pannkakan och strö över koriander. Toppa gärna med rostade sesamfrön. 3 sätt att spara Använd fryst koriander istället för färsk. Har du inte worcestershiresås hemma? Använd balsam-, sherryvinäger eller fisksås istället. Använd den kålsort du har hemma: som rödkål eller spetskål. Ännu fler spartips och matinspiration för en billig peng hittar du på ica.se/buffe 23 BUFFÉ #10/2023 SVINNSMART! Denna japanska pannkaka är perfekt att laga när du har några överblivna morötter och en bit kål kvar i kylen. Bara att riva ner i smeten! TIPS Okonomiyaki är ett roligt sätt att få i sig näringsrika grönsaker som morötter och kål. Innan löning RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl