Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
BAKA FRYST ÄPPELCHEESECAKE I GLAS 8 PERSONER / ÖV
ER 60 MIN INGREDIENSER 2 röda äpplen 1 ½ dl strösocker 3 msk färskpressad citronjuice 2 ägg 1 ½ dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 200 g färskost Salt kolasås ½ dl brun farin 1 ½ dl vispgrädde 25 g smör 1 krm fl ingsalt 1 dl rostade pekannötter GÖR SÅ HÄR 1. Kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg i en kastrull med ½ dl socker, citronjuice och ½ dl vatten. Koka på medelvärme 5–10 minuter eller tills de är mjuka, mosa lätt med en gaffel. Låt svalna helt. 2. Vispa ägg och 1 dl socker fl uffi gt med elvisp. Vispa grädden löst med vaniljsocker och vispa ner färskost. Vänd ner äggvispet och äppelkompotten. Fördela i 8 glas och frys in minst 4 timmar. 3. Salt kolasås: Lägg brun farin, grädde, smör och fl ingsalt i en kastrull och koka 5–10 minuter på medelvärme under omrörning till en gyllene kolasås, låt svalna lite. 4. Ta ut glasen ca 10 minuter innan servering. Hacka nötterna och fördela i glasen, toppa med kolasåsen och gärna lite fl ingsalt. GENVÄG Köp färdig kolasås istället för att koka egen. 21 BUFFÉ #10/2023
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl