Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
SALLAD GRÖNKÅLSSALLAD MED LAX OCH SENAPSKRÄM 4 PE
RSONER / 45 MIN INGREDIENSER 500 g laxfilé 1 msk finrivet citronskal 2 msk olja 200 g grönkål 1 broccoli 2 msk färskpressad citronjuice 1 äpple ½ dl torkade tranbär ½ dl pumpakärnor salt, svartpeppar Senapskräm 2 dl matyoghurt eller crème fraiche 1 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 52–56°C. Låt laxen svalna lite och bryt i bitar. 2 tsk dijonsenap 1 msk grovkornig senap GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Krydda laxen med ¾ tsk salt, ½ tsk peppar och citronskalet. Lägg i en oljad form och ringla över 29 BUFFÉ #10/2023 2. Rör ihop alla ingredienser till senapskrämen och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Ansa grönkålen och bryt i mindre bitar, släng den hårda stammen. Skiva broccolin tunt, även stammen, gärna på mandolin. Lägg kål och broccoli i en bunke med citronjuice och 1 krm salt och massera tills kålen mjuknar. 4. Dela, kärna ur och skär äpplet i skivor. Blanda ner äpple, tranbär, frön, lax och hälften av dressingen i salladen och blanda. Servera resten av dressingen till. Använd varmrökt lax istället. GENVÄG
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl