Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
SALLAD CAESARSALLAD MED SÖTPOTATIS OCH HALLOUMI 4
PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 skivor vitt bröd 500 g sötpotatis 1 tsk chili- eller paprikapulver 200 g halloumi 1 romansallad 250 g körsbärstomater 100 g strimlad grönkål olivolja salt, svartpeppar finriven parmesan att toppa med Caesardressing 1 riven vitlöksklyfta 1 ägg 1 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 3 hackade sardellfiléer 1 dl finriven parmesan 2 dl neutral rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Caesardressing: Vispa eller mixa ihop vitlök, ägg, senap, citronjuice, sardellfiléer och parmesan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning och vispa ihop till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Skär brödet i små bitar och blanda med 2 msk olja och 2 krm salt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills de är gyllene. 3. Skala, kvarta och skär sötpotatisen i tunna skivor. Blanda med 1 msk olja, chilipulver och ½ tsk salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden. 4. Skär halloumin i bitar och stek i olja tills den är gyllene. Skär romansalladen i bitar och skölj, låt rinna av ordentligt. Halvera tomaterna. Blanda romansallad, grönkål och tomater med hälften av dressingen. Blanda ner sötpotatis och halloumi. Toppa med krutonger och parmesan, servera med resten av dressingen. SVINNSMART När du har torrt bröd över: skär till mindre bitar och frys in. Perfekt att rosta till krutonger nästa gång du vill laga caesarsallad! GENVÄG Använda färdig majonnäs och smaksätt med sardell, citronjuice och parmesan. 26 BUFFÉ #10/2023
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl