Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl
SLUTLIGEN nybakta pumpor! Halloweens festligaste,
saftigaste och godaste frallor görs med riven pumpa i degen. Servera till helgens middag eller långa frukostar! TÄVLA OM BOKEN RIS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Risboken” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Risboken”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 oktober. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken rissort används till risotto? A Jasminris B Basmatiris C Arborioris 2. Vilken veckodag är traditionellt ärtsoppans dag? A Tisdag B Onsdag C Torsdag PUMPABRÖD 18 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst 5 dl rumstempererat vatten 11 dl vetemjöl 660 g 3 dl grovt rågmjöl 165 g 3 tsk salt 1 tsk gurkmeja 5 dl finriven pumpa t ex butternutpumpa 1 uppvispat ägg till pensling GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, vispa tills jästen löses upp. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, salt, gurkmeja och pumpa. Arbeta ihop till en deg, för hand eller i maskin, ca 10 minuter. 2. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek ca 1 timme. 3. Arbeta snabbt igenom degen på mjölat bakbord och forma till 18 runda bröd. 4. Ta en bit steksnöre och linda löst runt varje bröd så den får en pumpaform. Knyt försiktigt och lägg på en bakpappersklädd plåt och platta till lätt. Tänk på att bröden jäser, så knyt inte allt för hårt. Låt jäsa övertäckta 20 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 °C. Pensla frallorna med ägg och grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna och ta bort steksnöret. 3. Vilket är ett annat ord för kastanjechampinjon? A Portabellosvamp B Skogschampinjon C Gourmetchampinjon Rätt svar från Buffé #09: 1. Borlänge 2. Tårar i ögonen 3. #tinnedfish Buffé #11 kommer 20–21 november @tidningenbuffe Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #10/2023 RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF