Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
SALLAD hackat Från heta räkor till krämig caesar.
På vår önskelista i höst står matiga sallader av alla dess slag! ITALIENSK BULGURSALLAD MED SALAMI OCH MOZZARELLA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl bulgur 1 burk kokta kikärtor 380 g 2 msk rapsolja 1 tsk chilipulver 1 salladshuvud eller 65 g blandad sallad 250 g körsbärstomater 1 rödlök 250 g minimozzarella eller mozzarella 2 dl urkärnade oliver ½ kruka färsk basilika 70 g skivad salami eller lufttorkad skinka salt Citron- och örtdressing 1 msk fi nrivet citronskal ½ dl olivolja ½ dl balsamvinäger ½ tsk svartpeppar ½ kruka hackad färsk basilika GÖR SÅ HÄR 1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj kikärtorna. Låt rinna av och torka torra på hushållspapper. Stek kikärtorna i en stekpanna med oljan på medelvärme tills de får färg. Krydda med ½ tsk salt och chilipulver. Lägg på en bit hushållspapper. 2. Rör ihop alla ingredienser till dressingen med 2 krm salt. 25 BUFFÉ #10/2023 3. Skölj salladen och bryt i bitar. Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Häll av mozzarellan. Skiva oliverna. Plocka och hacka basilikan. Strimla salamin. Blanda alla ingredienser med dressingen i en stor skål. VEGETARISKT Skippa salamin för en vegovariant på salladen. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO LENNART WEIBULL och klart
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl