Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl
RÄTT PÅ 3 SÄTT BOLOGNESE MED BACON OCH ROTFRUKTER
4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g rotfrukter t ex morot, palsternacka och rotselleri 3 tomater 140 g skivat bacon 3 msk olja 500 g bland- eller nötfärs 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan 3 dl vispgrädde 1 msk vitvinsvinäger 400 g spaghetti 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Finhacka lök och vitlök. Riv rotfrukterna grovt. Hacka tomaterna. Strimla baconet. 2. Fräs lök, vitlök och rotfrukter i oljan i en stor stekpanna eller gryta ca 5 minuter tills det får lite färg. Tillsätt bacon och färs och fräs ytterligare ca 5 minuter tills allt fått färg. Tillsätt tomatpuré och timjan och fräs ytterligare några minuter. 3. Rör ner tomater och grädde och 2 dl vatten. Låt koka ca 20 minuter under lock. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar. 4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1–2 dl pastavatten. Blanda pastan med bolognesen, parmesan och lite av pastavattnet. 33 BUFFÉ #10/2023 B l o m k å l - o c h s v a m p b o l o g n e s e B o ol g n e e s m e b d o ac c o n r h rf ot t k u r e