Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
MISSA INTE Rödbeta + getost = sant! CHÈVRESALLAD
MED RÖDBETOR OCH SENAPSDRESSING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl matvete eller quinoa 500 g kokta rödbetor 1 fänkål 2 msk färskpressad citronjuice ca 200 g chèvre ½ dl rostade valnötter 65 g färsk bladspenat salt Dijon- och honungsdressing ½ dl olivolja 2 msk honung 2 msk dijonsenap 2 msk vinäger 1 tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Skär rödbetorna i bitar. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin, och blanda med citronjuice och 1 krm salt. 2. Rör ihop alla ingredienser till dressingen med 1 krm salt. Smula chèvre och hacka nötterna. 3. Blanda alla ingredienser i en skål. TIPS Servera med valfritt matgryn, som bulgur eller mathavre. 27 BUFFÉ #10/2023 ASIATISK RÄKSALLAD MED JORDNÖTSDRESSING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g rödkål 1 romansallad 2 morötter 1 röd chili 4 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka thaibasilika 1 dl cashewnötter eller jordnötter 3 dl skalade räkor Jordnötsdressing 1 dl osötat jordnötssmör 1 ½ tsk honung eller lönnsirap 2 msk färskpressad limejuice 1 riven vitlöksklyfta ½ dl japansk soja GÖR SÅ HÄR 1. Skiva kålen tunt. Strimla och skölj salladen. Skala och strimla morötterna tunt. Skiva chili och salladslök tunt. Plocka koriandern och thaibasilikan. 2. Blanda alla ingredienser till dressingen med ½ dl kallt vatten. 3. Blanda alla ingredienser med dressingen i en stor skål. Servera gärna med extra lime.
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl