INNEHÅLL #10 OKTOBER PÅ HÖSTEN KÄNNS det viktigar
e än någon annan tid på året med snäll mat. Snäll mat kan såklart vara många olika saker beroende på vem – eller när – du frågar. Den kan vara snäll för att den är enkel och snabb att laga. Den kan vara snäll för att den mättar och tillfredsställer. Den kan vara snäll för att den är just precis det du är sugen på för stunden. Eller så kan den vara snäll för att den ger en känsla av trygghet och kanske nostalgi. MÅNADENS NUMMER AV Buffé är fullspäckat med snälla recept. Snälla mot dig och mot din plånbok. Det blir klassiska husmansrätter, matiga, såsiga sallader, vardagsfavoriten bolognese i tre tappningar och sist men inte minst: läckra cheesecakes som tillfredsställer dessertsuget med råge. Vad är snäll mat för dig? Trevlig läsning! Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Fiskpanetter med dillsås, sid 11. Fryst äppelcheesecake i glas, sid 21. Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Kikärtsbolognese, sid 32. Månadens budgetfavoriter 11 ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite tid – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billigt. 32 KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom älskad av hela familjen. 3 BUFFÉ #10/2023 23 OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås är gudomligt god! BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé ÄRTSOPPA Att koka egen ärtsoppa må ta lite t
id – men det är det värt! Dessutom är det riktigt billig
Buffé OKONOMIYAKI En kålpannkaka kanske inte låter
så roligt, men denna japanska variant med smakrik sås ä
Buffé KIKÄRTSBOLOGNESE Vegofiera köttfärssåsen så
blir den både billigare och mer klimatsmart! Dessutom äl