Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL POTATIS Älskade knöl Nu har pot
atisen fått gro under sommaren och äntligen har det blivit dags att skörda Sveriges kanske mest älskade gröda. Följ med till potatisåkrarna på Närkeslätten för att lära känna den fantastiska gula knölen och inspireras av tidlösa recept! POMMES FRITES STOD på menyn minst en gång i veckan under större delen av min belgiska uppväxt, men ändå hade jag ingen uppfattning om var de friterade potatispinnarna kom från. Växer pommes på träd? Barndomens somrar hos mormor i den svenska landsbygdsidyllen, jordig färskpotatis från jordkällaren som skrubbades ren i en hink och slutligen kokades med dill och serverades med lax eller kanske röding om det var ett extra festligt tillfälle. Samma knöl men en helt annan smak och en helt annan upplevelse. ALLA HAR EN personlig relation till potatis, och Anders Eriksson kanske en ännu starkare än andra. Han har sedan barnsben spenderat sitt liv bland potatisåkrar på Närkeslätten och är idag delägare i packeriföretaget L.E.V & Co på Ytterby gård, cirka två mil utanför Örebro. – Potatis berör. Jämfört med pasta och ris, de andra vanliga kolhydraterna, så kan man relatera till den. Många har kanske odlat potatis 12 BUFFÉ #09/2020 TEXT LIV BOSSUYT RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO PETTER BÄCKLUND »
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING