Buffé SEPTEMBER
TREND Aktuellt SERIETIPS Skruvad mattävling I EN
FÄRGSPRAKANDE, ätbar (!) Willy Wonkavärld tävlar tre amatörkockar om att vinna det eftertraktade guldäpplet i Netflix nya serie Crazy delicious. Genom att endast använda det som finns att hitta runt omkring i den magiska världen de deltagande befinner sig i, gäller det att skapa de mest kreativa och delikata rätterna. Juryn, eller matgudarna som de här kallas, består av den amerikanska kocken Carla Hall, den svenska kocken Niklas Ekstedt och den brittiska kocken Heston Blumenthal. Förbered dig på en matlagningstävling utöver det vanliga! SPÄNNANDE RESTAURANGKONCEPT, INNOVATIVA technyheter, inspirerande kokböcker och underhållande podcasts: Buffé gör en omvärldscheck och undersöker vad som trendar i matvärlden just nu. ”Jag tror att kortare weekendresor och inställda fester kommer att ersättas med restaurangbesök på hemmaplan.” – Dorotea Malmegård, restaurang DoMa i Stockholm, om hösten 2020 via @restaurangvarlden på Instagram. Trendiga munsbitar TILLHÖR DU DEM som är extra svaga för den ljuvliga kombinationen sött och friterat? Då är donut holes något för dig! De sockriga bakverken görs traditionellt, som namnet antyder, av den utstansade mittbiten av de klassiska frityrbullarna donuts, men seglade under våren upp som ett av världens trendigaste bakverk tack vare ett nytt, superenkelt sätt att baka dem på; nämligen med hjälp av endast de fyra ingredienserna mjöl, filmjölk eller yoghurt, bikarbonat och socker. Sugen på att testa? Du hittar receptet på donut holes på buffe.se. TRE FRÅGOR MARIA FORSHUFVUD Vd, Svenskmärkning AB Berätta om Från Sverige! – Från Sverige är ursprungsmärkningen som visar att en produkt är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Idag är cirka 10 500 produkter i svensk dagligvaruhandel märkta med Från Sverige, Kött från Sverige eller Mjölk från Sverige. Vad bidrar man till genom att välja svenskproducerat? – Du får trygg och säker mat och gynnar de svenska bönderna. Du bidrar också till att stärka och utveckla livsmedelsproduktionen i Sverige. På så sätt kan svenska råvaror säkras för framtiden, fler arbetstillfällen skapas och de öppna landskapen bevaras. Varför är det så viktigt för miljön att välja svenskproducerat? – Det är ett bra sätt att ta tillvara alla de resurser som finns i Sverige och det är smart ur både klimat- och hållbarhetssynpunkt. Den svenska livsmedelsproduktionen påverkar miljö och klimat i betydligt mindre än mycket av den internationella livsmedelsproduktionen*. Om du vill minska dina klimatfotavtryck är det bra att välja svenska råvaror och livsmedel. *Prince-rapporten, 2018 8 BUFFÉ #09/2020
Buffé ÄLSKADE KNÖL
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING