Loading...
Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
POTATIS POTATISSOPPA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIE
NSER GÖR SÅ HÄR 500 g fast potatis t ex amandine 1 gul lök 1 liten vitlöksklyfta 2 msk smör 1 msk fi nhackad timjan 7 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 1 msk fi nrivet citronskal 1–2 msk vitvinsvinäger salt, svartpeppar hackade rostade mandlar och timjan att toppa med 1. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i små tärningar och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i smöret några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt timjan och fräs ytterligare några minuter. 2. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Låt koka 10–15 minuter på medelvärme tills potatisen mjuknar. 3. Mixa soppan slät och späd ev med mer vätska. Smaka av med citronskal, vinäger, salt och peppar. Häll upp i skålar och toppa med mandel och timjan. Servera med bröd. 13 BUFFÉ #09/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING