Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
PÄRON PÄRONLEMONAD CA 1 LITER / ÖVER 60 MIN INGRE
DIENSER 1 kg päron 3–4 dl strösocker 1 ½ liter vatten 1 ½ dl färskpressad citronjuice ca 5 dl kolsyrat vatten is till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och skär päronen i små bitar. Lägg päron, socker, vatten och ½ dl citronjuice i en kastrull. Låt koka ca 15 minuter under lock tills päronen kokat sönder, mosa lätt med en slev. Sila genom silduk eller finmaskig sil. Låt svalna. 2. Blanda med resten av citronjuicen, kolsyrat vatten och is i en kanna. INKOKTA VANILJPÄRON CA 10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg små fasta päron 1 vaniljstång 1 liter vatten 8 dl strösocker 10 cm skalad och skivad ingefära ½ msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med vatten, socker, ingefära och citronjuice. Låt koka upp. 2. Skala päronen och lägg i sockerlagen. Låt sjuda ca 10 minuter tills de mjuknar men fortfarande har lite kärna. Lyft över päronen i en väl rengjord glasburk och häll på lagen, se till så att lagen täcker. Sätt på locket och låt svalna. Förvara i kylen. MANDEL- OCH PÄRONKAKA 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 päron 500 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 4 ägg 1 msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. 2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop med smöret på låg hastighet. Tillsätt äggen, ett i taget, och citronskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 3. Skala och kärna ur päronen. Skär i fyra klyftor. Tryck ner päronen lätt i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Låt svalna. Pudra gärna med florsocker vid servering. 24 BUFFÉ #09/2020 TIPS! Servera de inkokta päronen med salt kolasås, recept hittar du på buffe.se.
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING