Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
KORV PASTA MED ROSTADE TOMATER OCH SALAMICHIPS 4
PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 800 g små körsbärstomater ca 80 g tunt skivad salami eller vegetarisk salami 300 g pasta 1 dl riven parmesan olivolja salt, svartpeppar basilika att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda med tomater, 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter. 2. Stek salamiskivorna krispiga i 1 msk olja i en stekpanna på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper och spar gärna oljan du stekt i. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar lite pastavatten. Blanda tomaterna (även såsen) med pastan och lite pastavatten. Toppa med parmesan och basilika. Ringla gärna över lite av oljan du stekt salamin i. SÖTPOTATISSALLAD MED ISTERBANDSSMULOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g sötpotatis 300 g isterband 1 liten gurka 1 msk röd- eller vitvinsvinäger 1 msk olivolja 1 påse blandad sallad 225 g 1 dl hackade rostade pekannötter 2 dl smaksatt crème fraiche t ex soltorkad tomat salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär sötpotatisen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Häll av och låt ånga av. 2. Tryck ut innehållet ur isterbanden och smula det grovt. Släng skinnet. Stek korvsmulorna knapriga på hög värme ca 10 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. 3. Skala gurkan och blanda med vinäger, olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Lägg upp sallad, sötpotatis och gurka på ett fat. Toppa med korvsmulorna och nötterna. Servera med crème fraichen. 32 BUFFÉ #09/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING