Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
KORV TACO MED KRISPIG KORV, SYRAD LÖK OCH REFRIED
BEANS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 rödlökar 2 vitlöksklyftor 1 lime 1 förp kokta svarta bönor eller kidneybönor 380 g 1 tsk malen spiskummin ½ tsk malen ancho chili ½ tsk salt 300 g råkorv t ex chorizo 1 avokado 8 tortillabröd 2 dl crème fraiche 1 kruka koriander olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Skala rödlöken och vitlöken. Skiva 1 rödlök tunt och pressa över saften av ½ lime och rör runt. Finhacka vitlöken och resten av rödlöken. Häll av och skölj bönorna. 2. Stek den finhackade rödlöken och vitlöken mjuk i 1 msk olja. Tillsätt kryddorna och stek lite till. Tillsätt bönorna och ½ dl vatten och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med saften av ½ lime och salt. Mosa bönorna lite lätt eller mixa krämen helt slät. 3. Dela korven och tryck ut innehållet som små köttbullar. Släng skinnet. Stek i 1 msk olja tills det får lite färg och är krispigt. Dela och gröp ur avokadon, skär i bitar. 4. Värm bröden och servera med bönorna, korven, syrad lök, avokado, crème fraiche, koriander och gärna limeklyftor. 33 BUFFÉ #09/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING