Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING SOFIAS SPANING Det lagar jag
helst just nu: Mini-cheesecakes MISSA INTE Vill du se hur man gör veganska cheesecakes steg för steg? Eller letar du efter ännu fler tips och matig inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TÄVLA OM BOKEN PASTA PÅ ITALIENSKA. Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon. com med ämnesraden “Pasta på italienska” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Pasta på italienska". Vi behöver ditt bidrag senast 30 september. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. När började man odla fänkål i Sverige? A 1960-talet B 1970-talet C 1980-talet 2. Vad betyder saltimbocca? A Hoppa in i munnen B Hoppa ut ur munnen C Hoppa bredvid munnen 3. Vilket är namnet på en känd potatissort? A King Arthur B King Richard C King Edward Frozen cheesecake är en av mina absoluta favoritdesserter! Här gör jag en vegansk variant med choklad – i miniformat. S fio a Nilsson tk – Recep reatör MINI-CHEESECAKES 12 STYCKEN / ÖVER 60 MIN Lägg 4 dl naturella cashewnötter i blöt i kallt vatten minst 5 timmar. Mixa 1 ½ dl mandel, 1 dl riven kokos, 10 urkärnade färska dadlar, 2 msk kakao, 2 msk kokosolja och 1 krm salt i en matberedare. Tryck ut i botten på en muffi nsplåt eller 12 muffi nsformar och ställ i frysen. Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna med 3 dl kokosmjölk, 1 dl agave- eller lönnsirap, ½ dl kokosolja, ½ dl kakao och 2 tsk vaniljpulver till en slät smet i en stark blender. Fördela i formarna och ställ i frysen minst 6 timmar. Smält 2 dl hackad mörk choklad och ringla över. Strö över 1 dl hackad mandel. Ät direkt eller frys in. Ta fram minst 15 minuter före servering. Rätt svar från Buffé #08: 1. Scallion pancakes 2. En kronärtskocka 3. Gustav Vasa SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se. Buffé #10 kommer 21 oktober. 39 BUFFÉ #09/2020 RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL