Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
POTATIS HEMMAGJORD GNOCCHI MED BRYNT SMÖR OCH SAL
VIA 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kruka salvia 50 g + 2 msk smör 2 msk olja 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar Gnocchi 900 g fast potatis t ex amandine, colomba eller melody 2 ägg 3–4 dl vetemjöl + extra till utbakning GÖR SÅ HÄR 1. Gnocchi: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna lite. Pressa genom potatispress i en bunke. Blanda med ägg och 1 tsk salt till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös men kunna formas med hjälp av mjölade händer. 2. Rulla degen till 2–3 cm tjocka rullar på mjölad bänk. Skär i 3 cm stora bitar. Tryck till lätt med gaffel och lägg på mjölat underlag. 3. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i omgångar ca 5 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. 4. Plocka bladen från salvian. Bryn 50 g smör. Ta från värmen och rör ner salvian. 5. Stek gnocchin i 2 msk smör och olja i en stor stekpanna tills den är gyllene. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Toppa med salviasmöret och parmesan. 16 BUFFÉ #09/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING