Buffé SEPTEMBER
Buffé ÄLSKADE KNÖL
SPANSK TORTILLA 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGRED
IENSER 600 g fast potatis 1 liten gul lök 4–5 ägg 1 dl olivolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva löken tunt. Vispa ihop äggen i en bunke. 2. Stek potatisen i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar och får lite färg, ca 10 minuter. Tillsätt löken, krydda med salt och peppar och stek tills löken mjuknar. Sila bort oljan och lägg potatisen i bunken med äggen och blanda försiktigt så inte potatisen går sönder. Häll smeten i en oljad stekpanna ca 25 cm i diameter. 3. Stek på medelvärme ca 10 minuter. Vänd med hjälp av en tallrik och stek ytterligare ca 10 minuter. Låt tortillan stå minst 30 minuter före servering. POTATISKROKETTER 30 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg mjölig potatis t ex rock eller sunita 1 ägg ¾ dl vetemjöl 2 dl riven parmesan ½ msk finrivet citronskal 1 tsk salt ca 1 liter neutral olja till fritering Panering 2 uppvispade ägg 2 dl vetemjöl ca 3 dl panko GÖR SÅ HÄR 1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa potatisen genom potatispress i en bunke. Blanda med ägg, mjöl, parmesan, citronskal och salt. Låt svalna. 2. Rulla moset till ca 30 bollar. Panera sedan i först ägg, sedan mjöl och sist panko. 3. Värm oljan i en stor kastrull till 170–180 °C. Fritera kroketterna i omgångar tills de är gyllene, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper. Toppa gärna med riven parmesan och flingsalt. Servera direkt. 19 BUFFÉ #09/2020 TIPS! Skär tortillan i bitar och servera som tilltugg eller med en sallad som varmrätt. TIPS! Servera potatiskroketterna med majonnäs och pressad citron.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé EN SÖT PÄRONSYMFONI
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé KORVENS COMEBACK
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING