Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx VITL ÖKSMAJO
GÖR SÅ HÄR: Vispa 2 äggulor med 1 msk dijonsenap, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 msk citronsaft. Vispa i 2–3 dl neutral olja droppvis och smaka av med salt. GRAND AIOLI TID: 45 MIN En ljuvlig plockmåltid som kan pågå länge och där alla får sina favoriter. 4 PORTIONER k 2 kronärtskockor k 1 citron k 16 små potatisar k 2 majskolvar 75–150 g haricots verts k 1 liten broccoli, delad i fyra k 1 kruka persilja, strimlad k 1 vitlöksklyfta, hackad k 1 dl olivolja k 2 dl gröna oliver chiliflakes k 4–8 knippmorötter, delade k 1 gemsallad, i klyftor k 4 ägg, kokta, skalade, delade 600 g räkor 12 skivor tunnskivad serranoskinka 3 salt k bröd GÖR SÅ HÄR 1. Koka kronärtskockorna med 2 tsk salt per liter vatten och ½ pressad citron 20–30 min. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 5 min, lägg ner majskolvarna och koka 10 min till. Lägg i haricots verts sista minuten. 3. Stek broccolin i olja några minuter på varje sida. 3. Blanda persilja, vitlök och olivolja. Smaka av med salt. Blanda oliverna med 1 msk av persiljeröran och lite chiliflakes. 4. Lägg upp alla grönsaker, ägg, räkor och skinka på ett stort fat och servera med bröd, vitlöksmajo (se ovan), oliver, persiljeröran och lite citron. 10 Tips! Du kan severa precis det du tycker om: kyckling, mer grönsaker, musslor... mer smak nr 5 2022