Mer Smak 1
NY STARK ÅRGÅNG NU I BUTIK mikael mölstad, svd 20
22-01-07 ”Fynd” allt om vin - 2022-01-01 PIZZA MED CHèVRE & BETOR TID: 30 MIN UGN: 225° En pizza bianco som är väldigt enkel att göra och väldigt god! 2 PORTIONER 400 g pizzadeg k 150 g crème fraiche k 150 g chèvre, i skivor k 1 liten rödbeta, tunt hyvlad k 2–3 msk pesto k 30 g rucola k 2 msk pumpakärnor, torrostade k 1 msk olivolja flingsalt Vill man lägga på lite sparris går det för sig. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två bitar och dra ut till två pizzor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2. Skala och hyvla rödbetan tunt i en mandolin. Bred crème fraiche på pizzabottnarna och toppa med chèvre och rödbeta. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. 3. Klicka på pesto, toppa med rucola och strö över pumpakärnor. Ringla över lite olja och smula på flingsalt. Sedan 1992 har Copertino Riserva funnits på Systembolaget. Med sin kryddiga, generösa och mogna stil har den blivit en favorit för svenska vin älskare. Nu står 2012 års skörd på hyllorna och även den får höga betyg! 99 kr 2012 COPERTINO RISERVA ARTNR 2077 • ALK 13% finns även som halvflaska: 49 KR – 375 ML NÖTTER I MÖRK CHOKLAD TID: 10 MIN + TID ATT STELNA Mini-mellis vid fikastunden. Välj dina favoritnötter. 3 DECILITER k 2 dl blandade nötter, t ex cashewnötter, valnötter k 50 g mörk choklad mer smak nr 5 2022 mer smak nr 5 2022 GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. 2. Doppa nötterna helt eller delvis i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper att stelna. Alkoholkonsumtion i samband med arbete ökar risken för olyckor.