Mer Smak 1
B B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med Phila
delphia & Planti VARDAG MED SMAK! Uppdrag: Välj smarrig soppa eller pasta med guldkant. R E C EP T: C O OP PR O V KÖ K k n Rostad tomatsoppa med basilikakräm TID: 40 MIN UGN: 250° Supersmidig soppa med härlig krämighet och supergod smak. 4 PORTIONER 1 kg tomater, delade 6 vitlöksklyftor, skalade 2 gula lökar, hackade ½ chili, skivad 2 msk olivolja 2 grönsaksbuljongtärningar 5 dl vatten 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural s alt och grovmalen svartpeppar BASILIKAKRÄM 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural 1 kruka basilika, hackad salt och peppar GÖR SÅ HÄR 1. Lägg tomat, vitlök, gul lök och chili i en ugnssäker form och ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min. 2. Häll över det rostade i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt koka ca 5 min. Tillsätt Planti Cooking Fraiche Natural och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. 3. Blanda Planti Cooking Fraiche Natural med basilika. Smaka av med salt och peppar. Perfekt till allt från soppor till kalla såser! ➤ Planti Cooking Fraiche har en mild syrlig smak, krämig konsistens och används som en ”traditionell” fraiche. Perfekt till pastasåser, grytor och soppor, även till kalla såser eller dipp. 100 % växtbaserad. Mjölkfri, laktosfri och ekologisk. Tomatpasta med tryffelfärskost a k TID: 20 MIN Ge vardagen guldkant med färskost som smakar tryffel. 4 PORTIONER 500 g pasta 1 gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, hackad 1 msk olivolja 250 g cocktailtomater 150 g Philadelphia Tryffel 70 g bladspenat s alt och grovmalen svartpeppar TILL SERVERING riven parmesan olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Koka pasta al dente i saltat vatten (spara 2–3 dl kokvatten). 2. Stek lök och vitlök mjukt i olivolja. Lägg i tomater, 2 dl kokvatten och tryffelfärskost. Låt koka ihop några minuter. Vänd i pasta och bladspenat. Smaka av med salt och svartpeppar. 3. Servera med riven parmesan och olivolja. Upptäck Philadelphia Tryffel! ➤ En smakrik, fräsch och krämig färskost som passar perfekt på ostbrickan och i varma rätter. i MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS e h c U p o b i r k S n l e a y o v r t l e r a R d a l i f g y a a i P / d i e k e t t B r e l e . r a v o / u l n r n a d l g o P H s a P , t t a r g i r r e m t c a l t g i m n s L ” i d l ” p S r e a b i m b d t e e p k ö e k v i il n å r s ” d ö k ” . a l e g r P r l U S u