Mer Smak 1
HELG! / Vegoveckor T Ä VEGO-VECKAN ebba swanberg
ger i sin nya bok förslag på hur sex olika vegoveckor skulle kunna se ut med allt från frukost till middag. Här kommer några exempel med massor av nyskördade grönsaker. RECEP T: EBBA SWANBERG FOTO: ÅSA SWANBERG ( UR BOKEN V EGOV ECKOR ) fetaosten till de söta tomaterna. med den vispade Såå gott L ROSTADE TOMATER MED VISPAD FETAOST P TID: 35 MIN UGN: 225° Sötma från tomaterna möter sältan i den fluffiga fetaosten. Magi! 2–3 PORTIONER k 400 g små kvisttomater k 2 vitlöksklyftor, skalade k 1 msk olivolja salt och svartpeppar VISPAD FETAOST k 200 g fetaost k ½ dl olivolja 2 msk vatten VITLÖKSBAGUETTE ½ baguette k 3 msk smör, rumsvarmt k 1 vitlöksklyfta, pressad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform med krossade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min. 2. Mixa fetaost, olivolja och vatten slätt med en stavmixer. 3. Dela brödet på längden. Mosa ihop smöret med vitlök och bred på bröden. Rosta ovanför tomaterna ca 5 min, precis före servering. Enklaste fikatilltugget. 30 L ÄTT SO M T N E