Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Äppeltid clearly great taste free of
sugar Tips! Servera gärna med lite syrad grädde eller vispad crème fraiche. Fransk DELIKATESS Mandel, äpple, kanel, kardemumma … Så goda smaker tillsammans. Underbar att njuta av efter en middag från Provence. Eller när som helst! ÄPPELGALETTE TID: 45 MIN + TID FÖR DEG ATT VILA UGN: 175° 8–12 PORTIONER k 200 g kallt smör k 2 dl florsocker k 4 dl vetemjöl k 2 dl mandelmjöl k ½ tsk grovmalen kardemumma k 1 krm bakpulver k 1 ägg k 150 g mandelmassa FYLLNING k 4 röda äpplen, ev skalade k ½ tsk malen kanel k 50 g mandelmassa k 1 ägg GÖR SÅ HÄR 1. Nyp ihop smör, florsocker, vetemjöl, mandelmjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt ägget och knåda till en deg. Låt ligga och vila i kyl ca 1 timme. 2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en rund botten på ca 40 cm i diameter. Lägg på en plåt. Riv över mandelmassan. 3. Skär äpplena i skivor. Lägg ut äppelskivor och pudra över kanel. Rulla in kanterna, riv över mandelmassa och pensla kanterna med ägg. Grädda galetten i ugn ca 30 min. mer smak nr 5 2022 RECEPT: SARA BEGNER STYLING: LENA SÖDERSTRÖM FOTO: JOEL WÅREUS Lokala avvikelser kan förekomma