Mer Smak 1
S Tips! N E Det finns supergod teriyakisås att kö
pa färdig om man inte vill göra själv. Torsdag Fredag PUMPASOPPA MED INGEFÄRA TID: 30 MIN Soppa är ett perfekt sätt att få i sig ”gömda grönsaker”. Välj topping själv. 4 PORTIONER k 700 g pumpa, skalad och tärnad k 2 gula lökar, hackade k 1 vitlöksklyfta, hackad k 200 g majs, tinad k ½ röd chili, skivad k ½ msk riven ingefära 1 liter vatten k 2 grönsaksbuljongtärning k 1 citron, finrivet skal och lite saft salt och peppar k 2 korvar, t ex vildsvinskorv, tärnade k 2 skivor bröd, tärnade GÖR SÅ HÄR 1. Fräs pumpa, lök, vitlök och majs i lite olja i en rymlig mer smak nr 5 2022 kastrull. Tillsätt chili, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka på svag värme ca 10 min. (Pumpan ska vara mjuk.) 2. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender och smaka av med citronskal och saft, salt och peppar. 3. Stek korven knaprig i lite olja. Ta upp och lägg på hushållspapper. Stek brödtärningarna gyllene i olja. Servera soppa med korv och krutonger. TERIYAKILAX MED NUDLAR TID: 30 MIN UGN: 125° Soja, sesam, ingefära... Smaker som brukar gå hem hos alla. SARAS TIPS: ”Om du inte gillar pumpa, eller helt enkelt vill ha variation, går det bra att byta ut pumpan mot morot. Korven kan du variera helt utifrån vad de olika familjemedlemmarna gillar.” 4 PORTIONER k 1 ½ dl ljus soja, japansk k 1 msk strösocker 1 ½ msk sesamolja k 1 ½ msk vitvinsvinäger k 20 g ingefära, riven k 1 vitlöksklyfta, finriven k 500 g laxfilé k ½ dl sesamfrön 200 g glasnudlar k 200 g vitkål, finriven k 1 röd paprika, strimlad k 150 g purjolök, skivad 2 msk neutral olja k 70 g bladspenat GÖR SÅ HÄR 1. Blanda soja, socker, sesamolja, vinäger, ingefära och vitlök. Vill du också få hjälp av Sara? Sinar tiden, lusten eller orken? Har du problem med matvardagen? Mejla oss på info@coop.se, skriv ”Mer Smak, Vardagsakuten” i ämnesraden. Berätta om dig och din situation, och skicka gärna med en bild på familjen. Häll marinaden över laxen och låt stå minst 15 min. Häll av marinaden i en skål. Strö över sesamfrön på laxen och baka i ugn ca 15 min, till innertemperatur 45 grader. 2. Koka nudlarna ca 2 min, häll av och spola kallt. Stek kål, paprika och purjolök i olja ca 2 min. Tillsätt nudlar och häll på 1 ½ dl marinad. Vänd i spenat och servera med lax och extra marinad. 23 A V N OI R AK T L ED