Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx RATATOUILLE
I UGN MED LAMMFäRSBIFFAR TID: 20 MIN + 1 TIMME I UGN UGN: 125° Världens vackraste sätt att få i sig grönsaker. Och underbart gott! 4 PORTIONER k 6 tomater k 1 röd paprika, delad k 1 gul lök, hackad k 2 vitlöksklyftor k ½ tsk rosmarin, torkad k ½ tsk oregano, torkad k ½ tsk timjan, torkad 2 dl vatten k 1 grönsaksbuljongtärning k 1 msk olivolja k 1 zucchini k 1 aubergine salt k grovmalen svartpeppar 100 g mâchesallad k 1 kruka oregano eller timjan LAMMFÄRSBIFFAR k 500 g lammfärs k 1 ägg k 1 vitlök, finriven k 1 msk oregano, torkad k 1 kruka persilja, hackad 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Mixa 2 tomater, paprika, lök, vitlök, örtkryddor, vatten och buljongtärning med en stavmixer eller i en blender. Smaka av med salt och peppar. 2. Skiva resten av tomaterna så tunt det går. Skiva zucchini och aubergine ca 2 mm. 3. Lägg ut tomatsåsen i en ugnssäker form, ca 20 cm i diameter. Varva tomat, zucchini och aubergine ovanpå såsen i ett fint mönster. Lägg på ett bakplåtspapper med ett 1 cm stort ånghål över grönsakerna. Tillaga i ugn ca 45 min, ta av bakplåtspapperet och tillaga ytterligare ca 15 min. 4. Biffar: Blanda färs med ägg, vitlök, örter och salt. Forma till biffar och stek i olja i medelvarm panna ca 3 min på varje sida. 5. Servera ratatouillen med biffar och mâchesallad blandad med t ex oregano. 12 5 Lammfärsbiffarna smakar ljuvligt örtigt. Färsbiffarna Vego! kan göras med formbar vegofärs om du vill äta vego. mer smak nr 5 2022