BULJONG SVAMPBULJONG MED DUMPLINGS 4 PERSONER / 3
0 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 150 g shiitakesvamp 1 msk finriven ingefära 2 msk olja 1 liter vatten 2 msk misopaste 2 msk japansk soja ca 500 g vegetariska dumplings 3 finskurna salladslökar 2 msk mortlade rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen i mindre bitar. 2. Stek lök, svamp och ingefära ca 15 minuter på medelvärme i olja, det ska bli karamelliserat och få lite färg. Tillsätt vatten och låt sjuda i 10 minuter. 3. Vispa ner miso och soja. Tillaga dumplings enligt anvisning på förpackningen. Fördela dumplings och buljong i skålar och toppa med salladslök och sesamfrön. TORTELLINISOPPA MED KRONÄRT SKOCKA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 1 burk kronärtskockshjärtan 390 g ½ sats kycklingbuljong (se sid 15) eller 1 liter vatten och 3 msk konc fond 1 dl strimlad soltorkad tomat 500 g färsk tortellini 2 msk finhackad persilja 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka vitlöken. Häll av och skär kronärtskockan i mindre bitar. 2. Koka upp buljongen och tillsätt vitlök, kronärtskocka och soltorkad tomat. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackning en och häll av. Blanda ner tortellini och persilja i buljongen. Toppa med parmesan. 10 BUFFÉ #01/2024
Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan