Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
SENEGAL Fatayer Frasiga piroger , även kallade pa
stels, med en lagom het tonfiskfyllning omgiven av ett ljuvligt degskal. Här är det kryddningen, löken och chilin som gör rätten. FATAYER MED TONFISK 25–30 PIROGER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER TIPS Använd färdig smördeg istället och grädda pirogerna i ugnen. Deg 50 g smör 9 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 ägg 2 ½ dl mjölk ½ påse torrjäst à 14 g chilimajonnäs till servering Fyllning 2 burkar tonfisk i vatten à 200 g 1 stor gul lök 1 grön chili 1 msk olivolja 2 msk tomatpuré ¾ dl hackad persilja 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk vinäger salt, svartpeppar olja till fritering GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret. Blanda mjöl och salt i en bunke. Gör en grop i mitten. Vispa ihop ägg och det smälta smöret i en annan bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda med jästen. Häll i bunken med mjölet tillsammans med äggsmöret och knåda till en fast deg. Låt jäsa övertäckt minst 1 timme. 2. Fyllning: Häll av tonfisken. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken ca 3 minuter. Tillsätt tonfisk, chili, tomatpuré, persilja, smulad buljongtärning, 1 dl vatten och vinäger. Låt koka ihop under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Kavla ut degen på mjölad bänk till en 2–3 mm tjock platta. Skär eller stansa ut rundlar som är ca 10 cm. Fördela ca 1 msk fyllning på rundlarna. Pensla lite vatten på kanterna och vik ihop som en halvmåne och tryck ihop kanterna med en gaffel. 4. Hetta upp oljan i en stor kastrull till 180 °C. Fritera pirogerna tills de är gyllene några minuter per sida. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. Servera med chilimajonnäs. 20 BUFFÉ #01/2024
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan