Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
GLUTENFRITT KNÄCKEBRÖD MED VALLMO OCH ROSMARIN 2
PLÅTAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ dl majsmjöl 90 g 3 ½ dl glutenfria havregryn 2 ½ msk vallmofrön 1 tsk torkad rosmarin 1 tsk bakpulver 3 dl kokande vatten 4 msk neutral olja flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda de torra ingredienserna med ½ tsk flingsalt i en bunke. Häll på kokande vatten och olja. Rör ihop till en kladdig deg och låt stå övertäckt 10 minuter. 2. Dela degen på hälften och lägg på varsin bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en platta, 2–3 mm tjock. Dra bort det övre pappret och strö över lite flingsalt. Upprepa med den andra degen. 3. Grädda båda plåtarna samtidigt ca 45 minuter eller tills knäcket är torrt. Byt plats på plåtarna efter halva tiden och släpp ut ångan ur ugnen några gånger i början. 4. Låt svalna och bryt i bitar. TIPS Kom ihåg att väga mjölerna för bäst resultat. Alla ugnar är olika! Se därför till att hålla koll på brödet när du gräddar det, ibland kan temperatur eller gräddningstid behöva justeras. 26 BUFFÉ #01/2024
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan