Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan
VARDAG SNABB MANGOSORBET 2 PERSONER / 15 MIN INGR
EDIENSER 250 g fryst mango 2 msk färskpressad citronjuice 1–2 msk honung eller lönnsirap rostad riven kokos GÖR SÅ HÄR 1. Låt mangon tina ca 10 minuter. Mixa mango, citronjuice, honung och 2–3 msk vatten slätt i en matberedare eller blender. Toppa med kokos. MISSA INTE Perfekt när du har mango i frysen och sötsuget kickar in! BLÅBÄRSKAKA I LÅNGPANNA CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g smör 4 ägg 3 dl strösocker 3 ½ dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 dl vispgrädde 250 g frysta blåbär 1 msk majsstärkelse GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, det smälta smöret och grädden i äggvispet. 2. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25 x 35 cm. Blanda blåbären med majsstärkelse och strö över. Grädda kakan i mitten av ugn en 20–25 minuter. Låt svalna och skär i bitar. 33 BUFFÉ #01/2024