Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan VARDAG Frysta hackade grönsaker och örter Så viktiga för smak och finess utan att kräva minsta ansträngning eller planering, här har vi frysens verkliga hjältar. Hackade grönsaker som lök, vitlök, ingefära, chili och örter behöver nämligen inte tinas utan är redo att göra sitt jobb direkt från frysen! LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH SOCKERÄRTOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g tinad fryst lax 4 salladslökar 1 msk fryst eller färsk hackad vitlök 2 msk fryst eller färsk hackad röd chili 2 msk olja 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 msk misopaste 2 msk japansk soja 250 g tinade frysta sockerärtor 2 msk fryst koriander 1 msk färskpressad limejuice salt kokt ris till servering 29 BUFFÉ #01/2024 GÖR SÅ HÄR 1. Skär laxen i tärningar och krydda med ½ tsk salt runtom. Skiva salladslöken tunt och spar lite av det gröna att toppa med. Stek salladslök, vitlök och chili i oljan. Tillsätt kokosmjölk, 2 dl vatten, miso och soja och koka upp. 2. Tillsätt laxen och sockerärtor och låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner koriander och limejuice. Smaka av med salt. 3. Servera med kokt ris och toppa med salladslöken.