Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
SENEGAL Petits pois Långkokt köttgryta med ärtor,
serverad med ett gott bröd. En av de vanligaste middagsrätterna i Senegal och mångas favorit! PETITS POIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 800 g högrev i bit 5 msk olja 2 tsk vinäger 1 msk sweet chilisås 1 köttbuljongtärning 1 msk dijonsenap 1 tsk torkad timjan 1 tsk chilipulver 600 g tinade frysta gröna ärtor salt, svartpeppar bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryn köttet i olja i en stor gryta tills det får fin färg. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt 6 dl vatten, vinäger, sweet chili, buljongtärning, senap, timjan, chili, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka upp och skumma av. Sjud under lock ca 1 ½–2 timmar tills köttet är mört. 2. Tillsätt ärtorna och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer chili. Servera med bröd. 21 BUFFÉ #01/2024
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan