BULJONG TORSK I SPICY MISOBULJONG 4 PERSONER / 30
MIN INGREDIENSER 4 bitar tinad fryst torskryggfilé à ca 125 g TIPS 2 msk gochujang kan ersättas med 4 tsk sriracha + 2 tsk misopaste. 2 msk olja 2 msk japansk soja ½ sats kycklingbuljong eller 1 liter vatten och 3 msk konc fond 2 msk gochujang 3 msk misopaste 3 msk tahini 250 g pak choi 4 msk gari (inlagd ingefära) 3 finskurna salladslökar 1 kruka färsk koriander 2 msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Skär varje bit fisk i 4 delar. Stek i oljan några minuter per sida. Tillsätt sojan mot slutet och låt steka in i fisken. TIPS Thaibasilika kan vara svårt att få tag på. Skippa i så fall eller ersätt med mynta! 2. Koka upp buljongen. Rör ihop gochujang, miso och tahini och vispa ner. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Halvera pak choien och koka 1 minut, häll av. 3. Fördela fisk och pak choi i 4 skålar och häll på buljongen. Toppa med gari, salladslök, koriander och sesamfrön. PHO MED BIFF OCH HOISINSÅS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ½ sats kycklingbuljong (se sid 15) eller 1 liter vatten och 3 msk konc fond 4 stjärnanis 300 g lövbiff 1 tsk sesamolja 1 silverlök 150 g risnudlar ½ förp färska böngroddar à 180 g 1 kruka thaibasilika 1 kruka koriander 4 msk hoisinsås salt limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp buljongen tillsammans med stjärnanis och låt sjuda ca 30 minuter. Smaka av buljongen med salt. 13 BUFFÉ #01/2024 2. Strimla lövbiffen tunt och blanda med sesamolja och ½ tsk salt. Skala och strimla löken tunt. Koka ris nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola kalla. 3. Lägg upp nudlar och kött i 4 skålar och häll på den kokande buljongen. Toppa med lök, böngroddar, örter och en klick hoisinsås. Servera med lime.
Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan