Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi SENEGAL Mafé Den typiska jordnötsgrytan kan göras med olika ingredienser, här är en vegansk version. Grönsaker kan varieras efter säsong och smak, men kål och pumpa är måsten. MAFÉ MED PUMPA OCH SÖTPOTATIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tomater 1 sötpotatis ½ butternutpumpa ca 400 g 300 g vitkål 3 msk olja 2 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 habanero eller 1 tsk chiliflakes 2 grönsaksbuljongtärningar 5 msk osötat jordnötssmör 65 g färsk bladspenat salt, svartpeppar kokt ris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka tomaterna. Skala sötpotatisen. Skala och kärna ur pumpan. Skär sötpotatis, pumpa och vitkål i ca 2 cm stora bitar. 2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt tomater och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter. Rör ner 8 dl vatten, lagerblad och buljongtärningar. Tillsätt sötpotatis, pumpa, kål och den hela habaneron. Koka på svag värme ca 15 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka. Lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg i en bunke. 3. Koka upp såsen och vispa ner jordnötssmöret. Rör ner alla grönsaker och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. 23 BUFFÉ #01/2024
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan