INNEHÅLL #01JANUARI JULGRANEN OCH DESS aldrig sin
ande barr har lämnat hemmet för denna gång, det ekande ljudet från nyårsraketerna har klingat av. Nystartskänslan känns i luften och framför oss har vi ett oskrivet blad att fylla med vad vi vill. Och ett nytt matår att fylla med nya favoriträtter! VISSA RÄTTER HAR genom åren trendat tydligare än andra. Om 2014 var hamburgarens år så var 2016 poké bowlens år, 2018 ramensoppans år och 2020 året då vi alla gjorde egen pasta. Det är alltid svårt att i förväg förutspå vad som kommer bli årets rätt. Men vi vet! 2024 ÄR BULJONGENS år, och vi serverar den smakrika, värmande soppan med matiga godsaker som kyckling, dumplings eller fisk. Men det är också året då vi provar något nytt, som frasiga senegalesiska tonfiskpiroger, så kallade fatayer. Och det är året vi lär oss laga väl smakande vardagsräddare med ingredienser från frysen och bakar eget glutenfritt bröd. Inspirationen hittar du i årets första nummer av Buffé! Trevlig läsning! Filmjölksbröd med bovetemjöl, sid 27. Liv Bossuyt, redaktionschef Lax i kokosmjölk med miso och ärtor, sid 29. Månadens budgetfavoriter 15 KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i en värmande kycklingsoppa. 29 När det är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan i exempelvis en smakrik gryta. 3 BUFFÉ #01/2024 23 MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesiska grytan. LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR Mafé, sid 23. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Tf art director Moa Lander Layout Johan Sundqvist Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan