BULJONG TIPS Har du inte kokat egen buljong kan d
u ersätta den med 1 liter vatten och 3 msk konc kycklingfond och 300 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé. Koka kycklingen i buljongen ca 30 minuter och plocka kycklingen i mindre bitar. KYCKLINGSOPPA MED DILL OCH PEPPARROT 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 stora morötter ca 200 g ½ purjolök ca 150 g ½ sats kycklingbuljong (se sid 15) + kycklingköttet från buljongen 1 ½ msk vitvinsvinäger ½ dl hackad dill ½ dl vispgrädde 2 msk riven pepparrot salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och tärna morötterna. Ansa och skölj purjolöken noga och strimla fint. TIPS Spara oljan från de soltorkade tomaterna och använd i en salladsdressing. 2. Koka upp buljongen. Tillsätt purjolök och morot och låt koka ca 10 minuter. 3. Blanda ner vinäger, dill, grädde och kycklingen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med pepparrot och gärna extra dill. 11 BUFFÉ #01/2024
Buffé KYCKLINGBULJONG Det är billigt att köpa hel
kyckling! Koka buljong på den och använd sedan köttet i
Buffé MAFÉ Prisvärda grönsaker som kål, pumpa och
sötpotatis utgör basen i den jordnötsdoftande senegalesi
Buffé LAX I KOKOSMJÖLK MED MISO OCH ÄRTOR När det
är extrapris på lax – köp hem och frys in, använd sedan