Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
PÅSK LUKAS MODERATO BOR: Stockholm GÖR: Kökschef
på Bistro Capitol Recept på mallorkinsk mandelkaka hittar du på sidan 19. KIKÄRTSGRYTA MED CHORIZO OCH LUFTTORKAD SKINKA 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 silverlök 3 vitlöksklyftor 1 grön paprika 1 röd chili 4 tomater ca 500 g 4 färska chorizo 80 g tärnad jamón ibérico eller annan lufttorkad skinka 1 paket saffran ½ g 1 msk rökt paprikapulver eller pimentón 1 msk spiskummin 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 lagerblad 2 dl vitt vin 1 msk konc kycklingfond 2 förp kokta kikärtor à 380 g 1 dl hackad persilja olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och fi nhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan fi nt. Kärna ur och hacka chilin. Riv tomaterna grovt på ett rivjärn och lägg i en fi nmaskig sil så vätskan rinner av. 2. Dela chorizon på hälften och bryn i 1 msk olja i en stekpanna tills den får lite färg. Lyft upp och lägg på en tallrik. Bryn skinkan i samma stekpanna. Lyft upp och lägg på tallriken. 3. Tillsätt 2 msk olja och paprikan i samma panna och stek på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt löken och bryn ytterligare 10 minuter, tillsätt ev mer olja. 4. Tillsätt vitlök, chili, tomat, de torkade kryddorna, timjan, rosmarin, lagerblad, chorizon och skinkan. Låt koka upp och tillsätt vinet. Koka ca 10 minuter på svag värme. Tillsätt fond och 1 ½ dl vatten, låt koka ytterligare ca 15 minuter. Häll av och skölj kikärtorna. Tillsätt i grytan och smaka av med salt och peppar. Lyft upp rosmarin- och timjankvistarna. Ringla över lite olja och toppa med persilja. 14 BUFFÉ #03/2021 Garbanzos con chorizo y jamón.
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas