Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
PÅSK Gató de almendra. MALLORKINSK MANDELKAKA 10–
12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 6 stora ägg ca 400 g 3 ½ dl strösocker 1 ½ tsk malen kanel 1 ½ msk fi nrivet citronskal 300 g mandelmjöl fl orsocker att pudra över vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR Mandelkaka fi nns i hundra olika varianter, men det här är min favorit! Det är en speciell mallorkinsk variant, utan gluten och mejeriprodukter. 19 BUFFÉ #03/2021 1. Sätt ugnen på 175 °C. Vispa ägg och socker fl uffi gt med elvisp. 2. Tillsätt kanel och citronskal och vispa ihop. Häll ner mandelmjölet och vispa ihop. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 40–45 minuter. Kontrollera med sticka att kakan är klar. Låt svalna. Pudra kakan med fl orsocker och servera med glass.
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas