Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Glassandwich Våffl or plus glass är lika med sant! Till årets våffeldag gör jag en glassandwich extra allt, där gräddig blåbärsglass serveras i belgisk våffl a toppad med smält choklad. MISSA INTE Vill du se hur man gör glassandwichen steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TIPS! Har du inget belgiskt våffeljärn? Det går lika bra att servera glassen i vanliga våfflor! 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker ½ tsk salt 1 krm vaniljpulver 1 msk bakpulver 2 ägg 3 ½ dl mjölk (3 %) 200 g avsvalnat smält smör ca 1 liter glass, till exempel vanilj- eller blåbärsglass smält mörk choklad RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL TÄVLA OM BOKEN ÄGG: RECEPT & TEKNIK. Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Ägg: Recept & teknik” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Ägg: Recept & teknik”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 mars. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. GLASSANDWICH I BELGISK VÅFFLA 6–8 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 1. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner smöret. 2. Vispa äggvitor fl uffi gt och vänd ner i smeten. Grädda våffl or i ett belgiskt våffeljärn och låt svalna på ett galler. 3. Lägg glass på hälften av våffl orna. Lägg på resten och tryck till försiktigt. Dela varje våffl a i 4 bitar. Ringla över smält choklad och ät direkt. 1. Vad kallas den nya dukningstrenden? A Tablecleaning B Tablestyling C Tablescaping 2. Vilket är ett smeknamn för Oaxaca? A Guacamolens land B De sju molesåsernas land C Gräshoppornas land 3. Hur snurrar ett kokt ägg? A Snabbt och jämnt B Långsamt och ojämnt C Inte alls Rätt svar från Buffé #02: 1. Sverige och Storbritannien 2. Kakaosmör 3. Soja SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #03/2021 Buffé #04 kommer 21–22 april.