Buffé 1
Osttallrik Lyxigt varm brietårta med topping BAKA
D BRIE MED FIKON, NÖTTER & LÖNNSIRAP Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! FÖR 6–8 PERSONER 1 rumsvarm rund brieost (ca 500 g) 5 färska fikon 1½ dl blandade rostade nötter (t ex hassel-, pekan-, para- och macadamia-) 2 msk lönnsirap flingsalt plockad timjan till garnering kex eller bröd till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200˚C. 2. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. 3. Skär under tiden fi konen i klyftor. Grovhacka nötterna. 4. Toppa osten med fi kon och nötter. Ringla över lönnsirapen och strö över ½ tsk fl ingsalt. Garnera med timjan. Servera osten direkt med kex eller ett gott bröd. FÖR ALLA se ica.se/buff e. B UFFÉ 12 • 2016 11 Den bakade brien kan toppas med strimlad tips! torkad frukt som dadlar, aprikoser och fi kon i stället för färska fi kon.